Priče u nastavcima

Lažni proroci

I dio, II dio, III dio, IV dio, V dio,

On je putnik sa ciljem. Tragač. Traga za nečim što mu stalno izmiče, a ni sam ne može da dokuči šta je to za čim traga. Siguran je u jedno. Kada dođe do svog cilja, znat će. Smještena u doba Rimske imperije i njenog vrhunca, ovo je priča o izgubljenoj, bezvremenskoj ljubavi. Dio romana koji sam počeo pisati.

∴  ∴  ∴

Pismo

I dio, II dio, III dio, IV dio, V dio, VI dio, KRAJ

Alen P. je novinar na čijem kućnom pragu jednog dana osvane pismo. Posve neobično pismo od ubice koji se trenutno nalazi u Klinici za duševne bolesnike “Jagomir”. Ono što se nalazi u pismu je nepojmljivo ljudskom umu, nevjerovatno, ali bi trebalo da krije odgovor na bitno pitanje. Da li je Goran G. nevin? Na Alenu je da odluči, da li su to samo misli proizašle iz raspuklog uma, mučenog užasima rata koje je gledao ili je pismo stvarno svjedočenje razumnog čovjeka?

∴  ∴  ∴

 Sivi snijeg    

I dio, II dio, III dio, IV dio, V dio, VI dio, VII dio, VIII dio, IX dio, X dio, XI dio, KRAJ

Lanci civilizacije su zbačeni. Zakoni čovječanstva više ne vrijede u novom svijetu obojenom nijansama sive. Ostavši bez supruge i sina, starog tek nekoliko mjeseci, Tarik ostaje bez razloga za život i samo čeka smrt, ali na nagovor brata, kreću na put u nepoznato. Ka boljem svijetu, ako postoji. Put pred njima otkriva skrivene tajne i donosi borbu za goli život, jer u ovom, novom svijetu čovjek je čovjeku vuk.

∴  ∴  ∴

Uz spiralno stepenište

I dio, II dio, KRAJ

Slikar bez inspiracije. Slika, bez autora i naslova, završava u njegovim rukama. Kako dani prolaze, tako raste i njegova fascinacija slikom, ali i počinje njegov ponor.

∴  ∴  ∴

Gdje je nestala Maja?

Duhovi prošlosti izranjaju na površinu u tmurnoj i besanoj noći. Maja je jedan od njih. Maji se nešto desilo. Šta se desilo i gdje je nestala?

I dio, II dio, III dio, IV dio, V dio, VI dio, VII dio, VIII dio, IX dio, X dio, XI dio, XII dio, XIII dio, XIV dio, XV dio, XVI dio, XVII dio, XVIII dio, XIX dio, XX dio, XXI dio, XXII dio, XXIII dio, XXIV dio

Advertisements